Közvilágítás átalakítás önerő nélkül

Együttműködő partnerünkkel olyan pénzügyi és műszaki konstrukciót javaslunk a közvilágítás korszerűsítés megvalósításához, amely az Önkormányzat számára nem igényli egyéb forrás bevonását. Saját beruházásban megvalósítjuk a korszerűsítést, s az új lámpákat bérbe adjuk az Önkormányzatnak.

Javaslatunk minden esetben konkrétumokra épül, az átadott közvilágítási lámpatest leltár alapján készül, az abban szereplő lámpatest típusokra és mennyiségekre alapozva. A kiváltó lámpatestek kiválasztásának fő szempontja, hogy a meglévő közvilágítási lámpatestek által biztosított megvilágítást az új lámpatestek – szabályzás nélkül – legalább azonos, vagy jobb minőségben teljesíteni tudják.

A megajánlott lámpatestek fényerőszabályzással (dimmeléssel) rendelkezhetnek, az éjszakai időszakban a megvilágítás mértékét a forgalom intenzitásának csökkenéséhez igazítva leszabályozzuk. A fényerőszabályzás mértéke a jelenlegi/szabványos megvilágításhoz képest 50%. Dinamikus fényerőszabályzást alkalmazunk, vagyis a fényerőszabályzás időtartama alkalmazkodik az évszakok eltérő üzemidőjeéhez, vagyis a nyári rövidebb közvilágítási üzemidő alatt a fényerőszabályzás időtartama is kisebb, míg téli időszakban nagyobb. A napi átlagos fényerőszabályzási idő 5 óra. Ennek megfelelően az energiafogyasztás csökkenése jelentősebb, mint a beépített teljesítmény alapú számítás esetén. A lámpatestek élettartamát 100%-os kiterheltségre határozzák meg, azonban szabályozott lámpatestek esetén a szabályozás mértékének megfelelően növekszik a lámpatest élettartam.

A program megvalósításának kezdetétől óriási megtakarítást jelent az alkalmazó Önkormányzat számára, anélkül, hogy finanszírozásban részt venne.

Kérje indikatív ajánlatunkat, ami alapján világosan láthatja jövőbeni megtakarításait.

Ehhez az alábbiakra van szükségünk:

 • Lámpaleltár, ami tartalmazza:

  • Fényforrás típusát (pl.: kompakt fénycső, nátrium, stb.)

  • Fényforrások mennyiségét a lámpatestben (ezt csak abban az esetben kell feltétlenül feltüntetni, ha egynél több fényforrás van egy lámpatestben)

  • Fényforrás teljesítményét

  • Lámpatestek mennyiségét

Példa:
 • Az éves karbantartási költséget a cserélni kívánt lámpatestekre vonatkozóan.
 • Idei évi, illetve jövő évi (ha már leszerződtek) villamosenergia egységárat (megjelölve, hogy RHD díjat tartalmaz, vagy sem)
 • A közvilágítási hálózat energiafogyasztása elszámolási mérővel mért, vagy sem?
 • A cserélni kívánt lámpatestek telepítési ideje (év elegendő)
Az Önkormányzatok jelentkezését a +36 30 20 40 222 számon várjuk.