Ingyenes lakossági ledcsere program

+36 30 20 40 222

 

Az ingyenes lakossági ledcsere programban a CYEB Energiamegoldások Kft-vel együttműködésben hozzásegítjük az Önkormányzatokat ahhoz, hogy ingyen biztosíthassanak LED-eket annak, aki a régi otthoni, energiapazarló izzóit le akarja cserélni!

 

A program anyagi hátterét az a 2020-as törvény adja, ami alapján az energiakereskedő cégeknek (villany/gáz/üzemanyag) minden évben forgalom utáni energiahatékonysági programok támogatását kell bemutatnia.Kapcsolódó szabályozások — Energiahatékonyság (mekh.hu) )

 

A csatlakozás feltétele csupán annyi, hogy:

  1. Az önkormányzat biztosítson egy minimum 1 nm-es átadási pontot, illetve egy felelőst, aki az átadás-átvételt bonyolítja.

  2. Az átadási pont közelében kijelöljön egy zárható raktár- vagy irodahelyiséget, ahol a LED fényforrásokat komissiózzák és tárolják majd.

  3. A telpülés lakóit saját kommunikációs csatornáin keresztül tájékoztatja az Önkormányzat a házhoz érkező lehetőségről, amelyben azok a polgárok vehetnek részt, akiknek a nevén és címén villanyszámla van.

  4. A folyamat további lépéseiről a CYEB az Önkormányzattal együttműködve gondoskodik. Az érdeklődők regisztrálnak (https://app.ledcsere.hu/registration). A felhasználóbarát felületünknek köszönhetően néhány perc alatt megtörténik a szükséges adatok rögzítése, melyeket a szervezetnél kijelölt átadópont felelősének továbbítunk.

A LED fényforrások használata jelentős csökkenést jelent a villanyszámlában, és akár 10 éves élettartamának köszönhetően használója sokkal kevesebb hulladékot termel, mint az, aki hagyományos izzóval világít.
Egy átlagos magyar háztartásban cca. 15 db izzó található, mely a teljes villanyköltség közel 1/3-át jelenti. Ez a  https://ledcsere.hu/ – oldalon található kalkulátor segítségével néhány kattintással kiszámolható, éves szinten milyen megtakarítást eredményez, ha korszerű izzókkal világítunk otthonunkban.
Az Önkormányzatok jelentkezését a +36 30 20 40 222 számon várjuk.